fotoalbum

Home » fotoalbum » Slakken
poelslak

Puntige blaashoren - Physella acuta

Een opvallende waterslak met een stevige schelp, die links gewonden is. Het lichaam is geel met krachtige, zwarte vlekken. Er zijn maar weinig waterslakken die linksgewonden zijn. De soort is een uitheemse soort en bestand tegen hoge watertemperaturen en veel organische belasting ( 'vies water '). Hij is ook vaak in aquaria te vinden.

segrijnslak

Segrijnslak - Cornu aspersum

Deze slak eet vooral tuinplanten maar is zelf ook goed te consumeren. Grote slak. De soort komt van oorsprong uit Zuid Europa en is met transport van planten mee gekomen. Hierdoor leeft de soort in grote delen van Europa. Slak kan meerdere jaren oud worden. Grootte huisje: 35 mm.

detail grote aardslak

Tijgerslak grote aardslak - Limax maximus

De grote aardslak is een van de grootste naaktslakkensoorten in Europa en wordt ongeveer 15 tot 20 centimeter lang. De kleur is grijs tot bruin met meestal een karakteristieke donkerbruine tot zwarte strepentekening op het deel achter het mantelschild; het mantelschild zelf is gevlekt, bedekt bijna de helft van het lichaam en de achterzijde ervan eindigt in een punt. De strepen- en vlekkentekening verschilt per dier en kan ook volledig ontbreken. De ademopening is donker gevlekt en zit achter het midden van het mantelschild. De grote aardslak is een enorme eter; niet alleen planten vormen het voedsel, ook voorraden in kelders, honden- en kattenvoer, paddenstoelen en zelfs andere naaktslakken worden gegeten, het is dus een echte alleseter (omnivoor). Deze slak kan twee tot drie jaar oud worden en overwintert.